Krevetové avokádo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 87.6 mg
 - Draslík 609.5 mg
 - Vláknina 15165 mg
 - Vitamín A 15165 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Avokádo rozpůlíme a vyjmeme pecku. Vejce rozdrtíme vidličkou a smícháme s hořčicí, citrónovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Přímícháme pokrájené krevety. Hotovou směsí naplníme půlky avokáda. Petrželkou dozdobíme.
 - 
                                2
Podáváme vychlazené s opečeným toastem. Avokáda můžeme naplnit směsí krevet, česnekové majonézy, drceným vejcem a dužinou z jednoho avokáda. Ozdobíme celou oloupanou krevetou, snítkem kopru a kouskem citronu.