Okurkové gazpacho
Suroviny
- 50 g Avokádo
 - 4 g Pažitka
 - 40 g Šalotka
 - 50 g Paprika zelená
 - 100 g Okurka salátová
 - 30 g Salát římský
 - 4 g Koriandr čerstvý
 - 380 ml Voda pitná
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 40 ml Vodka
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 plátek Chléb toastový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 196.4 mg
 - Vláknina 2993.8 mg
 - Vitamín A 2993.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Do směsi přidáme natrhaný salát, vodku, citrónovou šťávu, olej, česnek a koriandr. Přidáme nadrobený chleba a necháme 4 minuty odležet.
 - 
                                3
Poté vše rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme, opepříme a naředíme 380 ml vody.
 - 
                                4
Polévku necháme dobře vychladit.
 - 
                                5
Servírujeme posypané sekanou pažitkou.