Salát z červené řepy s avokádem
Suroviny
- 250 g Červená řepa
 - 250 g Červená řepa sterilovaná
 - 1 ks Avokádo
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 640.2 mg
 - Vláknina 18662.2 mg
 - Vitamín A 18662.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané avokádo nakrájíme na plátky, celer omyjeme a nakrájíme na kolečka, omyté jablko nakrájíme na kostičky. Vše dáme společně s červenou řepou do misky, promícháme a přikryjeme.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
 - 
                                3
Dresink připravíme tak, že do malého hrnce dáme olivový olej, jablečný ocet, rajčatový protlak, přisypeme nakrájenou cibuli a přidáme prolisovaný česnek. Směs přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme 2 až 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Omyté listy salátu rozdělíme na talíře, pokryjeme je směsí ovoce a zeleniny a pokapeme teplým dresinkem.