Grilovaný chňapal s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 64.8 mg
 - Draslík 1287.1 mg
 - Vláknina 11449.8 mg
 - Vitamín A 11449.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Avokádo, rajčata a okurku omyjeme očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr omyjeme a nasekáme na hrubší kusy.
 - 
                                2
Plátky brambor potřeme olejem a necháme grilovat na grilovací pánvi 10 minut. Osolíme a opepříme a dáme na talíře. Zbytek oleje rozpálíme a ogrilujeme na něm filety z chňapala. Grilujeme 3 minuty z každé strany, poté osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře s bramborami. V misce smícháme okurky, avokádo, cibuli a rajčata. Smícháme citronovou š´távu, ocet, koriandr a cukr, dobře promícháme a přilijeme k salátu, který servírujeme společně s grilovanou rybou a bramborami.