Sýrovo-špenátová příloha
Suroviny
- 300 g Špenát listový čerstvý
 - 30 g Sýr Fontina
 - 500 ml Voda pitná
 - 300 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Cibulka lahůdková
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Hrášek mražený
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 9.5 mg
 - Draslík 704.6 mg
 - Vláknina 11174.5 mg
 - Vitamín A 11174.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté listy špenátu vložíme do vroucí osolené vody, krátce, jen 1 minutu povaříme, pak je scedíme a odkapané pokrájíme na tenké proužky.
 - 
                                2
V malém kastrólku přivedeme k varu vodu, nasypeme do něj mražený hrášek, který po 1 minutě vaření scedíme a necháme v sítu odkapat. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Avokádo omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecku, pak ho oloupeme a pokrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle,
 - 
                                3
V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přídáme špenát, sůl, pepř, směs promícháme a pod poklicí špenát dusíme 4-5 minut.
 - 
                                4
Pak přimícháme hrášek, avokádo, sýr, směs dobře promícháme a pánev odstavíme z plotny.
 - 
                                5
Nakonec, když špenát vychladne, přimícháme smetanový jogurt a podle chuti přílohu dosolíme.