Hovězí salát z thajské kuchyně
Suroviny
- 300 g Hovězí svíčková
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Banány
 - 1 ks Citrony
 - 5 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 ks Koriandr čerstvý
 - 1 hrst Ořechy Kešu
 - 1 dl Sirup Monin - kokosový
 - 5 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 881.2 mg
 - Vláknina 13616.5 mg
 - Vitamín A 13616.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou papriku spolu s chilli papričkami zbavíme jádřinců a nakrájíme. Dáme je do mixéru, kam přilijeme kokosový sirup a rybí omáčku. Všechny suroviny dobře rozmixujeme.
 - 
                                2
Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pánve na rozpálený olej. Přidáme kešu oříšky, oloupané a nakrájené avokádo a oloupaný nakrájený banán. Přilijeme sojovou omáčku, nakrájené stonky koriandru. Nakonec vmícháme připravenou omáčku, vše přivedeme k varu a potom ještě povaříme 1 minutu a stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Připravený salát rozdělíme na talíře, přidáme čtvrtku citrónu a teplý salát podáváme.