Vepřová panenka s kiwi a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová panenka
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Kiwi
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 117.1 mg
  • Draslík 1471.9 mg
  • Vláknina 2439.8 mg
  • Vitamín A 2439.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 3 cm. Osolíme, opepříme a přidáme k šalotce. Opékáme je z jedné strany 2 minuty do zlatova.

  • 2

    Potom maso obrátíme, obložíme plátkem oloupaného kiwi a plátkem sýra. Chvíli opékáme, po 3 minutách zalijeme portským vínem. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 4 minuty, dokud se sýr neroztaví.

  • 3

    Plátky panenky upravíme na talíře s omáčkou z portského. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.

Komentáře k receptu