Dort Pavlova
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 336.4 mg
 - Vláknina 4800 mg
 - Vitamín A 4800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílky vyšleháme do sněhu, přilijeme 48ml studené vody. Postupně vmícháváme cukr.
 - 
                                2
Nakonec vmícháme sůl, škrob (solamyl), vanilkový extrakt a ocet.
 - 
                                3
Formu vyložíme listem pečícího papíru pomazaného máslem, pokapeme studenou vodou.
 - 
                                4
Sněhovou směs přendáme do formy a pečeme 15 minut při 175°C. Po 15 minutách troubu vypneme a necháme v ní 1 hodinu těsto zcela vystydnout.
 - 
                                5
Smetanu vyšleháme s cukrem. Šleháme do lesklé konzistence.
 - 
                                6
3 kousky kiwi pokrájíme na drobné kostičky, poslední na tenké plátky.
 - 
                                7
Kostičky vmícháme do smetanového krému.
 - 
                                8
Těsto pomažeme krémem, povrch ozdobíme plátky kiwi.