Mléčná rýže stracciatella
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1144 kcal
 - Sacharidy 143 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 124 g
 - Cholesterol 114.3 mg
 - Draslík 565.5 mg
 - Vláknina 15030 mg
 - Vitamín A 15030 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko s trochou vody a s cukrem svaříme v hrnci. Přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka. Po vychladnutí uložíme do chladničky asi na 45 minut.
 - 
                                2
Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha. Šlehačku spolu s nastrouhanou čokoládou a nasucho opraženými, nasekanými mandlemi vmícháme do vychladlé rýže. Hmotou naplníme máslem vymazané sklenice, upěchujeme a vyklopíme na talíře.
 - 
                                3
Mango oloupeme a 3/4 množství rozmixujeme na pyré. Zbylé mango nakrájíme na kostky a vmícháme do pyré.
 - 
                                4
Mangovou omáčku nalijeme kolem rýže a pokrm ozdobíme nasekanými pistáciemi.