Mangový salát s kuřecím masem
Suroviny
- 30 g Cibule
 - 60 g Mandle
 - 400 g Mango
 - 50 g Mrkev kořen
 - 300 g Salát hlávkový
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 200 g Celer řapíkatý
 - 40 g Paprika červená
 - 250 g Okurka salátová
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 150 ml Majonéza
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 3 ks Avokádo
 - 1 kg Kuřecí prsa
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 737 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 152.5 mg
 - Draslík 1463 mg
 - Vláknina 23148 mg
 - Vitamín A 23148 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.2 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa zalijeme horkou vodou, přidáme trochu soli a nadrobno nasekanou cibuli, trochu celeru a mrkev. Přivedeme k varu a necháme táhnout 25 minut, dokud maso nezměkne. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar slijeme a uschováme jej pro příští použití. Vychladlé maso nakrájíme na větší kostky. Avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou.
 - 
                                2
Kuře, celer, mandle, papriku a většinu avokáda, nakrájené mango na plátky a okurky zlehka promícháme.
 - 
                                3
Na dresing :
 - 
                                4
Smícháme ušlehanou šlehačku, majonézu a koření, hotovým dresinkem salát přelijeme a zlehka promícháme.
 - 
                                5
Na tácu naaranžujeme salátové listy, na které pak naklademe připravený salát. Nakonec tác se salátem ozdobíme avokádem, mangem a okurkou, které jsme si dali stranou.