Kuřecí nudličky s mangem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 200 g Shiitake houby
 - 400 g Rýže dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Cibule lahůdková
 - 2 ks Mango
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Smetana sójová
 - 5 polévková lžíce Ořechový olej
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Povidla švestková
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 477 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 1011.5 mg
 - Vláknina 9055 mg
 - Vitamín A 9055 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Do mísy dáme, ořechový olej, sójovou omáčku, sůl, pepř, švestková povidla. Marinádu dobře promícháme, vložíme do ní kuřecí maso, znovu promícháme a necháme marinovat 1 hodinu.
 - 
                                2
Mezitím připravíme všechny potřebné ingredience. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Houby shiitake očistíme, omyjeme a osušíme. Potom je rozkrájíme na poloviny. Mango oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na plátky, oloupaný česnek prolisujeme. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme (2-3 minuty). Potom vyjmeme, na omastek do woku dáme cibuli s houbami, promícháme s česnekem a smažíme 2-3 minuty. Maso vrátíme zpět do woku, přidáme mango, za stáleho míchání společně smažíme 1-2 minuty, přilijeme sojovou smetanu, promícháme a krátce povaříme (2-3 minuty).
 - 
                                4
Směs dochutíme solí, přimícháme kerblík a podáváme s dušenou rýží.