Čatní z manga a jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 138.3 mg
 - Vláknina 2299.1 mg
 - Vitamín A 2299.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Manga očistíme a oloupeme, zbavíme pecek, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Posolíme je a ponecháme 24 hodin na teplém místě. Puštěnou šťávu slijeme. Mangové plátky zlehka naklepeme – je-li mango zelené, snadněji změkne.
 - 
                                2
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, chilli papričky a zázvorový kořen najemno nasekáme a vložíme do varné nádoby. Přidáme cukr, sůl, sultánky a hořčičné semínko, přilijeme ocet a za nízkého příkonu tepla mícháme, až se rozpustí cukr. Přidáme mangové plátky spolu s puštěnou mangovou šťávou a vaříme 30 minut až čatní zhoustne.
 - 
                                3
Čatní naplníme do vypařených sklenic a uzavřeme. Po vychladnutí označíme a uložíme na chladném místě.