Mangová pěna s limetkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 211.9 mg
 - Draslík 173 mg
 - Vláknina 3180 mg
 - Vitamín A 3180 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mango oloupeme a dužninu rozmixujeme v mixéru. Ke kaši přidáme limetkovou kůru.
 - 
                                2
Limetkovou šťávu, posypeme želatinou, promícháme a necháme stát 10 minut, až nabobtná. Postavíme do vodní lázně s horkou vodou a zahříváme, až se želatina rozpustí.
 - 
                                3
Ve velké míse smícháme vejce, žloutek a cukr a šleháme 10 minut do pěny. Postupně přidáme mangovou kaši — stále šleháme, aby pěna zůstala hustá.
 - 
                                4
Do pěny zamícháme šlehačku. Postupně za stálého míchání přidáváme rozpuštěnou želatinu.
 - 
                                5
Směs nalijeme do hlubší mísy a necháme ji v chladničce ztuhnout.
 - 
                                6
Na povrch pěny nastříkáme pusinky ze šlehačky. Rozřízneme kolečka limetek v půlce, položíme je po dvou mezi nastříkané pusinky a podáváme vychlazené.