Salát maracujo-mangový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 239.2 mg
 - Vláknina 22979 mg
 - Vitamín A 22979 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu maracuji, vložíme do hrnce s pomerančovou a citronovou šťávou, medem. Přivedeme k varu a mícháme, dokud se med zcela nerozpustí, poté necháme 20 minut vychladnout.
 - 
                                2
Oloupeme mango a nakrájíme na 8 plátků. Zabalíme do potravinové fólie, dáme do lednice uležet. Zbytek mangové dužiny rozkrájíme, v mixéru smícháme s maracujovou směsí.
 - 
                                3
Směs vložíme do misky a necháme 2 hodiny v lednici, směs mezitím 2x promícháme.
 - 
                                4
Podáváme v pohárcích ozdobené dvěma plátky manga.