Teriyaki tuňákové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 15.8 mg
 - Draslík 181.8 mg
 - Vláknina 1668 mg
 - Vitamín A 1668 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si teriyaki omáčku: smícháme sójovou omáčku, mirin a cukr. Do této směsi naložíme tuňáka. Marinujeme asi hodinu, maximálně 2 hodiny.
 - 
                                2
Poté tuňáka vyjmeme z marinády a 2 minuty opékáme na grilovací pánvi z každé strany na oleji.
 - 
                                3
Do marinády z tuňáka přidáme 3 lžíce vody a přivedeme k varu. Až zhoustne, odstavíme.
 - 
                                4
Tuňáka nakrájíme na kostky o hraně aspoň 2 cm, jarní cibulku nakrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky, mango nakrájíme na kostky o stejné velikosti jako tuňáka a všechno to napícháme na špejle.
 - 
                                5
Podáváme se svařenou omáčkou jako dip.