Sladkokyselý kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 45 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 178.7 mg
- Draslík 1291.3 mg
- Vláknina 9488 mg
- Vitamín A 9488 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj cibulky. Když začnou zlátnout, přidáme mouku a lžíci cukru - nenecháme zhnědnout. Přilijeme dostatečné množství vody, ocet, přidáme lžíci cukru, hrozinky a mandle. Přivedeme k varu a osolíme.
-
2
Potom vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme na velmi mírném ohni, až je ryba měkká.
-
3
Porce kapra přendáme do hlubší mísy a přelijeme obsahem pánve. Hrozinky a mandle upravíme kolem ryby.
-
4
Podáváme studené s bílým pečivem.