Mozzarellové řezy
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mozzarella
 - 16 krajíc Veka
 - 100 ml Olej stolní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Ančovička - filety
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 724 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 276.8 mg
 - Draslík 232.1 mg
 - Vláknina 680.2 mg
 - Vitamín A 680.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ančovičky nasekáme, promícháme s nasekanou petrželkou, přidáme kapary, citronovou šťávu, vše chvíli podusíme na másle. Odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků, vždy 1 plátek vložíme mezi dva krajíčky veky, které namáčíme v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Nakonec řezy obalíme ve strouhance a po obou stranách do zlatova osmažíme v rozehřátém oleji.
 - 
                                3
Pokrm upravíme na talíře, ihned podáváme.