Sardinky na gradele
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 18.2 mg
 - Vláknina 1578 mg
 - Vitamín A 1578 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme a necháme oschnout.
 - 
                                2
Připravíme si omáčku: Hořčici smícháme s citronovou šťávou. Potom ryby osolíme a zprudka opečeme z obou stran na roštu. Horké sardinky přelijeme hořčicovou omáčkou a ihned podáváme.
 - 
                                3
Pokud nemáme možnost péct je na roštu, sardinky obalíme v hladké mouce a zprudka usmažíme v pánvi na slunečnicovém oleji a také je přelijeme omáčkou z hořčice.