Pražma s fenyklem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fenykl obecný
  • 900 g Pražma
  • 50 g Olivy černé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Kapary
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Ančovička - filety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1008 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 3406.2 mg
  • Vláknina 120812 mg
  • Vitamín A 120812 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme a promyjeme. Odkrojíme z fenyklů spodek a vnější tvrdé listy, omyjeme a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Omyjeme ančovičku od soli, vyjmeme páteř a pokrájíme na kousky. Vypeckujeme olivy a pokrájíme na kroužky. Do pánve nalijeme olej a smažíme 3-4 minuty proužky fenyklu. Osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou ančovičku a necháme rozpustit.

  • 3

    Dno pekáče vytřeme olejem, na dno rozložíme osmažené proužky fenyklu, jako další vrstvu položíme pražmu, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem, bílým vínem a pekáč zakryjeme hliníkovou fólií. Dáme trouby na 20-30 minut. V průběhu pečení občas přelijeme rybu vypečenou šťávou.

  • 4

    Dvě minuty před skončením pečení přidáme kapary a pokrájené černé olivy. Pekáč vyndáme z trouby, rybu posypeme fenyklovou natí a horkou podáváme na stůl.

Komentáře k receptu