Pstruh s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 1058.7 mg
 - Vláknina 1339.8 mg
 - Vitamín A 1339.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 67.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené hrozny spaříme a oloupeme, nakrájenou cibuli na másle zpěníme. Pstruhy zvnějšku i zevnitř osolíme, opepříme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily.
 - 
                                2
Takto připravené pstruhy vložíme na cibuli, zalijeme bílým vínem a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Ryby poté vyjmeme, stáhneme z kůže a ponecháme v teple.
 - 
                                3
Šťávu, v níž jsme dusili ryby, vaříme, zahustíme jíškou, přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kořením (sůl, pepř).
 - 
                                4
Teplé pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a teplými hrozny.