Steaky z mečouna a koriandrovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 200 g Okurky
  • 100 g Paprika zelená
  • 750 g Filé z mečouna
  • 1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 112.1 mg
  • Draslík 657 mg
  • Vláknina 1606 mg
  • Vitamín A 1606 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vytvoříme koriandrové máslo z másla, koriandru a eidamu - vše smícháme, uděláme váleček, dáme ztuhnout.

  • 2

    Rozpálíme gril, steaky z mečouna potřeme olejem a grilujeme přibližně 3 minuty ze všech stran. Na plátky pokrájenou papriku a okurku zakapeme olejem, opečeme z každé strany přibližně 3 minuty. Steaky se zeleninou dáme na talíře a ozdobíme koriandrovým máslem.

Komentáře k receptu