Taramasalata podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1375 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 140 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 1.9 mg
 - Draslík 149.1 mg
 - Vláknina 1930.5 mg
 - Vitamín A 1930.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 118.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru vložíme uzené tresčí jikry, oloupaný česnek, bílý chléb zbavený kůrky a pokrájený na kostky, přilijeme citronovou šťávu, mléko a vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej. Je-li směs příliš olejnatá, přidáme trochu mléka. Hotovou pastu přendáme do vhodné nádoby, přikryjeme a uložíme do chladničky, ve které vydrží 5 dnů.
 - 
                                2
Taramasalatu servírujeme jako předkrm na toustech, nebo jako dip s chlebem i syrovou zeleninou.