Rybí polévka po španělsku
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 50 g Petržel - nať
 - 600 g Treska aljašská
 - 50 g Tymián čerstvý
 - 600 g Úhoř mořský
 - 600 g Mořský ďas
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 123.3 mg
 - Draslík 1032.7 mg
 - Vláknina 6095.2 mg
 - Vitamín A 6095.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mořského ďase, tresku a úhoře omyjeme a odstraníme jim žábry, ploutve, odřízneme hlavy a znovu opláchneme pod tekoucí vodou.
 - 
                                2
Česnek oloupeme. Do většího hrnce vlijeme vodu. Vložíme do ní jeden oloupaný stroužek česneku a jednu z feferonek. Polovinu ryb rozkrájíme na drobnější kousky a přidáme do hrnce a dáme na plotnu. Počkáme, až směs začne vřít a ztlumíme oheň. Vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak hotový vývar přecedíme přes síto.
 - 
                                3
Cibule si oloupeme a nakrájíme na tenčí nudličky. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme z nich bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na drobné kostičky. Feferonku a zbylé dva stroužky česneku nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Připravíme si větší a hlubší pánev, na kterou vlijeme olej. Vhodíme na ni zeleninu, cibuli, česnek, feferonku, brambory, papriky. Restujeme 10 minut. Pak osolíme, opepříme a přidáme špetku šafránu a tymián. Zbytek ryb rozkrájíme na plátky a vetřeme do nich sůl a pepř.
 - 
                                5
Do hrnce střídavě skládáme plátky ryb, zeleninu a oloupané krevety. Nakonec vše zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a 20 minut vaříme na mírném plameni. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.