Těstovinový salát s dresinkem z ančoviček
Suroviny
- 15 g Sardelová pasta
 - 200 g Šunka dušená
 - 150 g Tuňák v oleji
 - 250 g Špagety
 - 120 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 124.3 mg
 - Draslík 106.9 mg
 - Vláknina 293.3 mg
 - Vitamín A 293.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do osolené vroucí vody s olejem vložíme rozlámané špagety a uvaříme je na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Konzervovaného tuňáka scedíme, necháme okapat a rozdělíme na kousky. Kapary scedíme, petrželovou nať a pažitku nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Na dresink v misce utřeme sardelovou pastu se žloutkem, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Do směsi po částech vmícháme olej a na závěr přidáme petrželovou nať a pažitku.
 - 
                                4
V míse promícháme těstoviny s tuňákem, šunkou, kapary, zalijeme dresinkem a před podáváním necháme vychladit.