Hejk ve vinném těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hejk
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Olej stolní
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 298.6 mg
  • Draslík 97.1 mg
  • Vláknina 1506.3 mg
  • Vitamín A 1506.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ryby odstraníme páteř i ploutve, omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, ty osolíme a opepříme.

  • 2

    Žloutky našleháme s vínem, bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh. Ten vařečkou lehce smícháme se žloutky a zároveň pomalu přisypáváme mouku, až vznikne poddajné těsto.

  • 3

    Jednotlivé proužky ryby namáčíme ve vinném těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.

  • 4

    Podáváme na listech hlávkového salátu.

Komentáře k receptu