Rybí polévka s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Mouka čočková
  • 250 g Treska skvrnitá
  • 250 g Filé z mečouna
  • 120 g Cibule
  • 50 g Chilli paprička
  • 8 g Kari koření
  • 4 g Cukr třtinový
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel kudrnka
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1000 ml Vývar rybí
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1682 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 826.7 mg
  • Vláknina 7831.3 mg
  • Vitamín A 7831.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso bez kostí nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričky rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusky posekáme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričky, orestujeme, zasypeme čočkovou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme kari, anýz, cukr, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme rybí maso a vaříme doměkka.

  • 3

    Porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu