Ryba v banánovém listu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 5 g Sůl
  • 30 g Cibulka jarní
  • 10 g Citronová tráva
  • 10 g Koriandr
  • 50 g Kokos
  • 5 g Zázvor
  • 20 g Ořechy Kešu
  • 250 g Banánové listy
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 6 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko kokosové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 282.5 mg
  • Vláknina 2702.5 mg
  • Vitamín A 2702.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z tresky osušíme a nakrájíme na přiměřené porce vzhledem k velikosti banánových listů. Čisté mladé banánové listy namočíme na jednu minutu do vroucí vody, necháme okapat a rozložíme na pracovní desce.

  • 2

    V míse smícháme nasekané chilli papričky, jarní cibulku i citronovou trávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kokos, kešu oříšky a arašídový olej. Vše rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Pyré vložíme do rozpáleného woku, za stálého míchání dusíme asi 3 minuty, potom zalijeme kokosovým mlékem, povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme.

  • 3

    Banánové listy potřeme olejem a vrstvou omáčky, na ni položíme porci ryby, tu opět potřeme omáčkou. Z listů vytvoříme balíčky a pevně je zavážeme, poté rozložíme na pekáč. Pečeme asi 8 minut z každé strany ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu