Bylinková pomazánka z pečeným lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 26 mg
 - Draslík 172.6 mg
 - Vláknina 63 mg
 - Vitamín A 63 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme si troubu na 185°C. Omytý a osušený filet z lososa osolíme mořskou solí a posypeme drceným kmínem. Vložíme kůží vespod do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ho zapéct na 10 minut.
 - 
                                2
Bylinky (pažitku, kopr) si opláchneme, vodu důkladně setřepeme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli je maso upečené (vidličkou si oddělíme kousek masa, mělo by být upečené a šťavnaté). Necháme ho zchladnout, odstraníme kůži, pak ho v misce pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme k němu Lučinu, 2 lžíce smetany, promícháme, opepříme bílým pepřem, podle chuti dosolíme a nakonec přimícháme bylinky.
 - 
                                4
Pomazánku odložíme do chladničky přibližně na 1 hodinu. Až pak ji podáváme.