Špagety alla puttanesca
Suroviny
- 450 g Rajčata
 - 400 g Špagety, Makarony
 - 140 g Olivy černé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 10 ks Ančovičky konzervované
 - 1 hrst Sýr Parmezán
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 3336 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 68.3 mg
 - Draslík 755.1 mg
 - Vláknina 7838.2 mg
 - Vitamín A 7838.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme, nařízneme slupku, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekaný česnek, snížíme teplotu, přidáme ančovičky a vařečkou je rozmělníme.
 - 
                                4
Přimícháme nakrájené olivy, kapary a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cca půl hodiny podusíme. Občas promícháme.
 - 
                                5
Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.