Losos na víně a másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2500 g Losos obecný
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 2 g Citronová kůra
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 848.1 mg
  • Vláknina 1522.4 mg
  • Vitamín A 1522.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celého lososa očistíme - i v dutině břišní. Poté jej nasolíme. Břišní dutinu rovnoměrně potřeme bylinkami a vložíme na kolečka nakrájený citron a cibuli. Bylinkami posypeme i povrch ryby.

  • 2

    Lososa vložíme do pekáče, podlijeme vínem, přidáme kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia 30 minut. Poté jej obrátíme a pečeme dalších 30 minut.

  • 3

    Než lososa upečeme, připravíme citronovou omáčku. Majonézu vyšleháme s citronovou kůrou, dle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Hotového lososa vyndáme z trouby, z břišní dutiny odstraníme citron, cibuli i bylinky a naporcujeme na podkovy.

  • 5

    Podáváme s citronovu majonézou.

Komentáře k receptu