Roláda z krabích tyčinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 10 g Petržel - nať
  • 1000 g Krabí tyčinky
  • 350 g Treska aljašská
  • 6 g Kerblík
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 454.3 mg
  • Vláknina 2645.8 mg
  • Vitamín A 2645.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a mrkev oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přidáme omytý a pokrájený pórek, plátky citrónu. Vše dáme vařit, osolíme a opepříme.

  • 2

    Vaříme 20 minut, poté přidáme filety a víno, vaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Vodu slijeme a vše rozmixujeme na pyré.

  • 4

    Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Dvě třetiny šlehačky vmícháme do rybího pyré. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Kerblík a petržel nasekáme, smícháme se zbytkem šlehačky, osolíme a opepříme.

  • 6

    Formu na hřbet vyložíme krabími tyčinkami, naplníme rybí pěnou, na závěr doplníme bylinkovou pěnu. Povrch zatížíme a necháme 4 hodiny odležet v chladu.

  • 7

    Roládu servírujeme pokrájenou na plátky.

Komentáře k receptu