Bylinkový losos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Bobkový list
  • 6 ks Tymián sušený
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 5 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 kg Losos obecný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 1387 mg
  • Vláknina 26652 mg
  • Vitamín A 26652 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušený tymián, bobkové listy a větvičky rozmarýnu položíme na mřížku venkovního grilu tak, aby pokrývaly o něco větší prostor než losos. Lososa položíme na bylinky. Okolo ryby rozložíme fenykl.

  • 2

    Smícháme v misce olej a citronovou štávu a lososa směsí potřeme. Pokryjeme lososa hliníkovou fólií, aby zůstal šťavnatý.

  • 3

    Opékáme ho 30 minut a často potíráme směsí citronové šťávy a oleje.

  • 4

    Lososa odstraníme z grilu, pokrájíme na plátky a podáváme s fenyklem.

Komentáře k receptu