Tuňák servírovaný v pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 700 g Tuňák obecný
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Máta
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Pórek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 1002.3 mg
  • Vláknina 8637.7 mg
  • Vitamín A 8637.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky tuňáka omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z poloviny citronu.

  • 2

    Odkrojíme z pórku kořínkovou část a zvadlé zelené listy. Pórek rozřízneme na polovinu a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Do kastrolu vložíme máslo a na něj pórek. Podusíme ho. Přilijeme víno a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme mletý muškátový oříšek. Přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme.

  • 4

    Potom přidáme plátky tuňáka a dusíme ještě 15 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a mátou.

Komentáře k receptu