Špagety s fenyklem a lososem
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony
 - 300 g Losos - filety
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
 - 2 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 0.01 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Jíška instantní
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1062 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 43 mg
 - Draslík 1095.2 mg
 - Vláknina 14199.2 mg
 - Vitamín A 14199.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na nudličky. Nať odložíme stranou. Fenykl a fenyklová semínka opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut.
 - 
                                2
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Omyté filety lososa osušíme pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Povařený fenykl zahustíme jíškou, vmícháme zakysanou smetanu, plátky lososa a prohřejeme je v omáčce asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Špagety a omáčku upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí.