Palačinky s náplní z lososa a krabů
Suroviny
- 150 g Špenát listový čerstvý
 - 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Losos - filety
 - 75 g Krab
 - 150 ml Oves Milk - sušený ovesný nápoj
 - 100 ml Minerální voda perlivá
 - 100 ml Vývar rybí
 - 100 ml Smetana sójová
 - 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Fenykl čerstvý
 - 1 ks Šalotka
 - 0.5 ks Kopr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 395 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 153.2 mg
 - Draslík 845.7 mg
 - Vláknina 10981.2 mg
 - Vitamín A 10981.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce, mouku, ovesný nápoj, sůl a minerálku zpracujeme na hladké těsto a necháme 30 minut, odpočinout.
 - 
                                2
Očistíme fenykl, listy odkrojíme a dáme stranou, poté rozkrájíme na tenké proužky. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, přidáme šalotku a fenykl, dusíme 4-5 minut. Přilijeme vývar, zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přilijeme sójovou smetanu, promícháme a vaříme ještě 7 minut.
 - 
                                4
Špenát očistíme a blanšírujeme ho asi 1-2 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat. Nasekáme nahrubo. Plátky lososa nakrájíme na kostičky. Kraby smícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem a 5 minut marinujeme.
 - 
                                5
Kopr opláchneme, vysušíme, listy otrháme a spolu s listy fenyklu nasekáme najemno. Polovinu vmícháme do těsta. Zbytek přidáme spolu s hořčicí k fenyklové omáčce. Vmícháme špenát, kraby, lososa a necháme odležet.
 - 
                                6
Na pánvi rozpálíme olej a upečeme z koprového těsta čtyři palačinky, udržujeme teplé. Na polovinu každé palačinky rozdělíme čtvrtinu náplně, přiklopíme druhou polovinou a podáváme.