Salát Dubáček s žampiony a uzeným lososem
Suroviny
- 150 g Losos uzený
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 450 g Salát listový Dubáček
 - 200 g Mozzarela na pizzu 40%
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Karotka
 - 2 špetka Cukr třtinový
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 7 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 25.1 mg
 - Draslík 473.2 mg
 - Vláknina 7764.3 mg
 - Vitamín A 7764.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát Dubáček pečlivě omyjeme a listy odložíme do mísy. Uzeného lososa nakrájíme na proužky a sýr Mozzarelu pokrájíme na tenká kolečka, která jednotlivě rozdělíme na kroužky. Čtvrtky vlašských ořechů dozlatova nasucho opražíme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné, omyté a osušené mladé žampiony pokrájíme na plátky. Očištěnou a omytou karotku pokrájíme na velmi tenké nudličky.
 - 
                                2
Připravíme zálivku: Sherry ocet dáme do misky, přidáme česnek, sůl, pepř, hořčici, cukr a postupně zašleháme olivový olej s chilli.
 - 
                                3
Do mísy dáme lososa, sýr, žampiony a karotku. Promícháme, zalijeme zálivkou a necháme 10 minut odpočinout. Salát promícháme s pažitkou a ořechovým olejem.
 - 
                                4
Na mísu rozložíme listy salátu, na ně ozdobně položíme smíchané ingredience (losos, sýr, žampiony, karotku), vše posypeme ořechy a podáváme.