Smažené rybí krokety
Suroviny
- 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 30 g Sardelová pasta
 - 100 g Strouhanka
 - 500 g Losos - filety
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika zelená
 - 0.2 l Olej fritovací
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 206.9 mg
 - Draslík 399.1 mg
 - Vláknina 3189.8 mg
 - Vitamín A 3189.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lososové filety nakrájíme na kousky a na strojku na maso pomeleme, dáme do misky, rozklepneme celé vejce, přidáme sardelovou pastu, vysypeme scezený hrášek, nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou zelenou papriku a nasekanou chilli papričku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, podle potřeby přidáme strouhanku a ještě jednou promícháme.
 - 
                                2
Z připraveného těsta rukami vytvarujeme kolečka o velikosti kroket.
 - 
                                3
Na obalování: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou, bílky do misky, osolíme, opepříme, vyšleháme na tuhý sníh. Na talíř nasypeme strouhanku.
 - 
                                4
Z těsta připravené krokety obalujeme nejprve v tuhém sněhu a potom ve strouhance.
 - 
                                5
Olej ve fritovacím hrnci rozpálíme na střední teplotu a připravené rybí krokety smažíme 3 minuty.