Polévka ze Středomoří
Suroviny
- 20 g Kopr čerstvý
 - 300 g Losos - filety
 - 800 g Pražma
 - 4 krajíc Chléb toastový
 - 1200 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Brambory
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Červená řepa
 - 4 ks Garnát obecný
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Petržel kořen
 - 5 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1233 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 116.7 mg
 - Draslík 1772.4 mg
 - Vláknina 17200.7 mg
 - Vitamín A 17200.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu, tedy mrkev, petržel, červenou řepu, brambory včetně slupky a řapíkatý celer si omyjeme a pokrájíme na kousky. V kastrolu si rozpálíme olivový olej a zeleninu na něm orestujeme. Stroužky česneku prolisujeme a jarní cibulku posekáme na kolečka. Obojí přidáme do pánve. Přelijeme rybím vývarem a počkáme, dokud směs nezačne vřít. Vaříme až do chvíle, kdy zelenina změkne.
 - 
                                2
Z ryb odstraníme kůži a rozkrájíme je na menší kousky. Vložíme je do polévky. Povaříme. Rajčata pokrájíme na čtvrtiny a přidáme je také do polévky. Nakonec přidáme ještě předvařené garnáty, které stačí jenom prohřát.
 - 
                                3
Kopr nasekáme nadrobno a polévku jím zasypeme. Osolíme a podáváme s chlebem.