Kedgeree
Suroviny
- 230 g Treska mražená
- 230 g Filé rybí
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Rýže loupaná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 4 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 77.4 mg
- Draslík 132.1 mg
- Vláknina 4520.9 mg
- Vitamín A 4520.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby dáme do velké hluboké pánve, přelijeme vodou a zvolna vaříme 15 minut. Ryby přendáme na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se ryby vařily, přecedíme a dolijeme 2 hrnky vody.
-
2
V kastrolu rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Přidáme koření a rýži a za stálého míchání prohřejeme. Rýži přelijeme tekutinou, v níž se vařily ryby a dusíme 20 minut doměkka. Ryby zbavíme kůže a kostí, rozebereme na kousky a přimícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kedgeree rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem a petrželkou.