Kedgeree

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Treska mražená
  • 230 g Filé rybí
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Rýže loupaná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 77.4 mg
  • Draslík 132.1 mg
  • Vláknina 4520.9 mg
  • Vitamín A 4520.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby dáme do velké hluboké pánve, přelijeme vodou a zvolna vaříme 15 minut. Ryby přendáme na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se ryby vařily, přecedíme a dolijeme 2 hrnky vody.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Přidáme koření a rýži a za stálého míchání prohřejeme. Rýži přelijeme tekutinou, v níž se vařily ryby a dusíme 20 minut doměkka. Ryby zbavíme kůže a kostí, rozebereme na kousky a přimícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kedgeree rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem a petrželkou.

Komentáře k receptu