Rybí filet s krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Med včelí
  • 500 g Rajčata
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 20 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 649 mg
  • Vláknina 8915 mg
  • Vitamín A 8915 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a položíme do máslem vymazané zapékací formy. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ve větším množství olivového oleje do sklovata. Přidáme rajčata a nadrobno nasekaný česnek, promícháme a podusíme. Ochutíme medem, bylinkami, solí a pepřem a přidáme i nadrobno nasekaný fenykl. Asi 15 minut necháme za občasného míchání provařit, směs rozdělíme na rybí filety a zapečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.

  • 2

    Podáváme s bramborovou kaší a nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu