Námořnické lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Citrony
  • 500 g Cuketa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 650 g Filé z aljašské tresky
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 250 g Garnát obecný
  • 60 g Sýr Čedar
  • 175 g Lasagne
  • 90 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1097 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 223.2 mg
  • Draslík 741.2 mg
  • Vláknina 16919.2 mg
  • Vitamín A 16919.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 500 ml osolené vroucí vody si uvaříme garnáty. Filé z tresky dáme do hrnce s bobkovým listem, pepřem a vínem. Přidáme 400 ml vody, přivedeme k varu a mírně vaříme 5 minut, až je ryba provařená. Smícháme s vařenými garnáty.

  • 2

    Scedíme tekutinu a doplníme ji zbylou vodou. Tekutinu odložíme.

  • 3

    Ve woku rozpustíme máslo, přidáme kolečka cukety, drcený česnek a podusíme 3 minuty do změknutí.

  • 4

    Omáčka: ve woku rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmažíme a mícháme 1 minutu. Postupně přidáváme vývar z tresky. Přivedeme k varu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, nasekanou petrželovou nať, kopr a podle chuti sůl a pepř.

  • 5

    Třetinu směsi nalijeme do větší vymazané mělké zapékací mísy, překryjeme vrstvou cuket a přelijeme vrstvou omáčky. Pokryjeme vrstvou lasagní. Postup opakujeme, končíme vrstvou omáčky.

  • 6

    Posypeme čedarem a parmezánem a pečeme dozlatova 40 minut v troubě na 200 °C.

Komentáře k receptu