Filé zapečené s Nivou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 84.8 mg
  • Draslík 159.7 mg
  • Vláknina 999.8 mg
  • Vitamín A 999.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé opepříme a na pánvi na rozpáleném másle opečeme po obou stranách.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme olejem a urovnáme do ní opečené filé. Poklademe plátky omytých rajčat a posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu