Bílá ryba s bramborovou kaší
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 400 g Rajčata
 - 500 g Okoun - filety
 - 40 ml Olej olivový
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Celer bulvový
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Pórek
 - 4 ks Žampiony čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2041.2 mg
 - Vláknina 20855.2 mg
 - Vitamín A 20855.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme a rozmačkáme, přidáme k nim citronovou šťávu a pepř.
 - 
                                2
Na pánvi na oleji restujeme pórek na jemno a jeden prolisovaný stroužek česneku. Za dvě minuty přidáme oregano, žampiony a kolečka celeru. Za další dvě minuty vlijeme protlak. Do čtyř minut se uvolní aroma, pak přidáme plátky cuket, rajčata, víno a vše vaříme pět minut do zhoustnutí. Poté vložíme na šest minut rybu a vmícháme bazalku a petržel.
 - 
                                3
Rybu podáváme s bramborovou kaší.