Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží
Suroviny
- 200 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 200 g Brokolice
 - 200 g Mrkev kořen
 - 200 g Květák
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Banány
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Ocet jablečný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 533 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 982 mg
 - Vláknina 22861.2 mg
 - Vitamín A 22861.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 109.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 25 minut.
 - 
                                2
Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky, banán na kolečka. Oloupané jablko zbavíme jádřince a pokrájíme na plátky, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky.
 - 
                                3
Cibuli a česnek oloupeme, jemně rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme zeleninu a opékáme 4 minuty. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut. Nakonec přidáme ovoce a ještě 5 minut dusíme.
 - 
                                4
Pokrm ochutíme jablečným octem, osolíme, opepříme a podáváme k rýži posypané nasekanou petrželkou.