Pestré rizoto (jambalaya)
Suroviny
- 450 g Rýže loupaná
 - 300 g Kuřecí prsa
 - 100 g Špekáčky
 - 850 g Vývar drůbeží
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 961 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 887 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 113.6 mg
 - Draslík 763 mg
 - Vláknina 12746.8 mg
 - Vitamín A 12746.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozehřejeme na velké hluboké pánvi a za častého míchání opékáme 8-10 minut do změknutí pokrájený celer, česnek, zelenou papriku a cibuli. Potom vmícháme mletou papriku, nakrájené kuřecí maso a špekáček a ještě 8-10 minut opékáme dozlatova. Přidáme rajčata a další 2-3 minuty zahříváme, dokud se nerozpadnou.
 - 
                                2
Vmícháme rýži, zamícháme, podlijeme horkým vývarem, přidáme bobkové listy, oregano a zvolna vaříme pod pokličkou 10 minut. Opatrně vmícháme krevety a pod pokličkou dusíme 6-8 minut, dokud se většina tekutiny nevstřebá a krevety se neprovaří. Nakonec vmícháme petrželku, jarní cibulku, sůl, pepř a ihned servírujeme.