Italské houbové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1332 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 23.3 mg
 - Draslík 607 mg
 - Vláknina 7900 mg
 - Vitamín A 7900 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut dozlatova.
 - 
                                2
Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme. Přilijeme 120 ml vývaru a dále mícháme, dokud se nevstřebá do rýže. Za stálého míchání přilijeme naběračku vývaru a když se vstřebá, přilijeme další. Stejně postupujeme asi 20 minut, až rýže změkne - nesmí se však rozvařit.
 - 
                                3
Na pánvi zpěníme máslo a restujeme na něm očištěné, na plátky nakrájené žampiony asi 10 minut. Houby vmícháme do rýže a vypneme příkon tepla. Vmícháme 45 g nastrouhaného sýru a pod pokličkou necháme pokrm asi 5 minut odpočinout.
 - 
                                4
Rizoto podáváme posypané zbylým sýrem nastrouhaným na hoblinky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                