Pomerančovo-mangové rizoto
Suroviny
- 250 g Rýže carnaroli
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mango
 - 6 ks Pomeranče
 - 1 ks Chilli paprička
 - 12 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 803 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 1131 mg
 - Vláknina 24302.8 mg
 - Vitamín A 24302.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 211.7 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Manga oloupeme, jedno z nich nakrájíme na kostky a druhé na plátky. Ze 2 pomerančů si vymačkáme šťávu, ostatní oloupeme, pečlivě je očistíme, rozdělíme na dílky a odstraníme vnitřní blány.
 - 
                                2
Cibuli a chilli papričku nakrájíme na kostičky. V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a necháme na ní zesklovatět cibuli a chilli papričku. Přidáme rýži, kterou krátce osmahneme, poté zalijeme octem, pomerančovou šťávou a vínem. Přimícháme kostičky manga a postupně přilijeme zeleninový vývar. Podle chuti osolíme a za častého zamíchání vaříme asi 25 minut.
 - 
                                3
Jarní cibulky nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které opékáme 4 minuty na pánvi se zahřátým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme polovinu pomerančových dílků, nastrouhaný parmezán a zbytek másla. Vše promícháme s rýží a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Na talíře servírujeme rizoto s jarními cibulkami, zbylými plátky pomeranče a plátky manga. Pokrm posypeme čerstvým koriandrem.