Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 97.5 mg
 - Vláknina 126 mg
 - Vitamín A 126 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podélně rozpůlíme vanilkový lusk. Zahřejeme v hrnci máslo, přidáme rýži, vanilkový lusk a špetku soli. Vše zalijeme horkým portským vínem. Při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne.
 - 
                                2
Přidáme cukr a mléko a zaobčasného zamíhání vaříme tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
 - 
                                3
Ze směsi vyjmeme vanilkový lusk, jemně nasekáme čokoládu a smícháme s polovinou rizota.
 - 
                                4
Do sklenic střídavě vrstvíme tmavé a světlé rizoto a na noc uložíme do lednice, aby se správně uleželo.
 - 
                                5
Podáváme zdobené proužky pomerančové kůry.