Houbové rizoto
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
 - 20 g Rýže indiánská
 - 50 g Houby sušené
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Bujón hovězí
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 684 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 21.2 mg
 - Draslík 678.3 mg
 - Vláknina 10840.2 mg
 - Vitamín A 10840.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zalijeme houby vodou a povaříme je doměkka.
 - 
                                2
Rýži propláchneme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži a opečeme. Vmícháme nakrájený česnek, pórek, houby a zalijeme 0.5l vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, oregano a bujon.
 - 
                                3
Promícháme, zakryjeme pokličkou a vaříme.
 - 
                                4
Rizoto podáváme teplé.