Rizoto s hlívou a žampiony
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Hlíva ústřičná
 - 250 g Rýže Arborio
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 7 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1416 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 20.2 mg
 - Draslík 411.8 mg
 - Vláknina 6496 mg
 - Vitamín A 6496 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony a smažíme, dokud nezačne hnědnout. Mezitím si nastrouháme Parmezán.
 - 
                                2
K cibuli a houbám přidáme opranou rýži a šafrán a mícháme, aby se rýže obalila olejem.
 - 
                                3
Smícháme víno s vývarem a postupně přiléváme do pánve. Během vaření promícháváme, jakmile spotřebujeme veškeré víno a vývar, měla by být rýže uvařená.
 - 
                                4
Vmícháme tymián, polovinu nastrouhaného sýru, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Podáváme posypané zbylým parmezánem.